Sunday, January 30, 2011

sincerely putri.

i deactivated my fcebook jadi jangan nak ngado ngado bilo aku da tutop hang nak antaq komen nah!time aku hidupkan fb tu x de pon yang nak berbakti kat aku.hahahahah hmm yeah i deactivated fb for my own sake.lg pon x de nak dikomen makanya tutup la.boleh concentrate studies :) eceh*selepas tiga hari mesti buka-.-* theres this aasgnment that's needed to be submitted by tuesday but i havent done anything :) yes procrastinate lagi.haih,i need to speed up my time higher nanti.ni x boleh jadi.bertangguh je. and i'm so hungry weh!i have violated my rules and i feel guity as hell!-.- kbai

Saturday, January 29, 2011

meluahkan perasaan.

kau buat lek je la eh,i buy things that i think i can afford.i don't just simply buy it.yang mana aku suka aku beli.fufilling my desires doesn't mean that i'm filthy rich.yes i like branded stuff so what?like i said,i like i buy.xde niat pon nak tunjuk tunjuk ni.aku beli untuk feel good for myself.kalau cm tu semua la x dpt nak beli barang yang bagi u mahal tu?maybe,aku simpan duit untuk beli satu barang je.kau apa tau?jangan la judge orang cm tu.

haih ini yang diatas just a reminder la eh kepada yang ingat aku cm ni.aku just same ngan manusia lain.i'm not a daughter of a millionaire tetapi keinginan tu setiap orang pon ade.so yeah.jangan jadikan alasan orang kaya je boleh beli barang2 mahal.kita yang biase pon boleh.kimpul duit je.

yes crap kan semua ni?huh i just don't want people to think that i'm a bragger cause i'm not.sekali lagi aku beli untuk diri aku bukan niat nak menunjuk kat orang.kalau nak menunjuk i might as well just buy something yang murah nmpk mahal.tu pon kala aku nk menunjuk.lagi pon motif mrnunjuk?apa cerita?tolong lah.kalau kau dengar cerita aku beli barang mana2 jangan la kate aku suka menunjuk.

haaa xde orang pon yang persoalkan and aku bukan marah pon untuk post ni,tapi mcm ntah la.aku rase cm stupid kot.yes bodoh right?no la i cm rase offended tau.y?x tau.xde orang pon yang kate cm ni semua but by the look in their faces and their eyes cm "huh poyo gila minah ni,spoilt brat" ingat,u don't even know me.huh sebenarnya x de point pon post ni tapi the moral of the story is,owning something you desire is not like committing crime towards the state.itu namanya crimal law okay.and aku cuma nak memenuhi keinginan that's it.

yes i am a psycho.

8 miles.

hello tini tiny people :) i just got back from eating with the beloved people.hahha it was fun and believe me,there was a lot of laugh involved.and when i say a lot i mean a lot a lot.heh esok ade kelas sampai rabu je tapi.hehe and on that rabu petang i'll be going back to kuala lumpur and i wanna shop!haih shopping je keje.kau ingat mak kau cop duit?oh tidak.-.- tetapi aku ade keinginan.hehe kbai

speedy.

penat ilew ilew.kenapa?hari sukan baru habis tadi.padahal x main apa pon.hahahah :) penat tengok dorang main and plus duduk kat situ panas.-.- hmm esok ade kelas and minggu ni saya balik heh dapat tengok akak aku tunang.eh i forgot about the pictures lah.nant amek kat farhana.and petang ni afiq ajak makan kat kedai depan.insyaallah.kbai

Friday, January 28, 2011

shirt,dresses,shoes and bags.

wanna know what i want so badly right now?yes shopping!thank you for understanding.i really wanna go to pavilion but the thing is this CNY i'm goin back to my hometown cause my kakak mau tunang maaa..so going to pavilion is way down in my list.next option is penang's queensbay mall,but hari ni semua orang bangun lambt and i bet semua malas pon nak ke sana.i promise you once i own my license i'm gonna be the permanent driver.so adil la kan.huh okay about QB,memang x la kan.then niat shopping harus diketepikan sebab memang x de harapan langsung.sekarang saya hanya boleh drool je la tengok barang barang baru dari pull and bear and topshop.uh!x tahan.adoi.xpe la,what matters the most is the family bond.i'm sure bila da balik kampung nanti i'll be fine without shopping.:)

let's see,haa esok da hari sukan kan kan kan.basically kalau aku pergi hanya untuk menyokong sahaja :) kerana sangat malas untuk turut serta.aku x masuk menang juga :) so x yah nak susah susah sangat la kan heheheheh oh and facebook da semakin membosankan.shocker!huh,lepas ni semua manusia boleh menjalani kehidupan seharian seperti biase memandangkan fb akan ditutup,so apa yang tinggal for me is twitter tumblr and of course this blog.i'm okay with it.sekali bukak pon bukan dapat like a thousands of notifications kan.so i think i'm strong enough to bear with the fact that facebook's closing..heh.

kbai

merbok sungai petani.

yellow montel people.hahahah best gila gila gila tadi :) ceh tetibe,x lah nak la update what happened kan supaya korang x ternanti nanti :) muahaha okay just now me tikah rose lalan afiq and fanah went to sungai petani.fanah la tetiba nak makan steamboat and ade pula kedai yang terbaik disana makanya kami pon pergi la right after class.yang lain x ikut sebab MALAS!i repeat MALAS! muahah okee then we waited for like an hour untuk naik teksi memandangkan kereta sewa semua fully booked!the plan was going to penang la terus kalau ade kereta but unfortunately nasib gila gila punya x menyebelahi.hahah tp x pe.then dapat da teksi ke village mall untuk membeli baju rumah sukan iaitu kuning sama cam sem lepas -_-.then da siap semua shopping pergila mencari kedai makan sebab afiq x makan apa2 dari pagi lagi hahha sengal etul.then redah la hujan untuk ke seberang sana.ingta nak makan bali bali namun tempat tersebut x de steamboat so kami ke old town untuk makan serba sedikit.kih kih kih.afiq makan smpai kenyang kat sana.then lepas da habis kami went off untuk cari pula LE'BOSS yang ade steamboat tu.redah la segala halangan yang ade.biase lah farhana.-.- then akhirnya!!!sampai jua!:) hmm gambaq gambaq semua ngan tikah lagi x ambil.haa nanti kan la hasil gambar canon punya camera.hahha pak itam ngna cik tembi memang kalah ah.hahhaha jk j.nanti saya ambil dari beliau dan akan saya muatkan dalam blog ini insyaallah :) overall i had fun alhamdulillah kbai.

Thursday, January 27, 2011

sketch.

hehhe why am i laughing?hahaha okay we got it to the finals alhamdulillah :) well although we came unprepared but yeah because of team work la kan.i'm happy not because we got it but the enthusiasm of each of my members was the main thing.thanx to alyia for being the narrator,faiz imran as the technicians and for handling the props,yazid our special appearance :) azlan the director and main character to mizah as well as husaini and tiqah rose :) ahhaa it was fun actually,at least theres something funny i could tell to my childen one day.i did accomplish something this year heheh am so happy memang moving forward habis.i know ade je mase kita sedih but i'm proud to say that one of my happy day is today :) amzing crew amazing crowd and an amazing year.so do buy tickets to the theater so you guys can vote for us.thank you all :) but unfortunately behind the happy moments,tumbler aku tertinggal!!tidak tidak tidak!!!!i need a new one :'( hahahhaha kbai

Wednesday, January 26, 2011

smooth surface.

dekat kelas tadi tengok cerita tangled :) it was rather sad and quite romantic lah.heck apa quite memang romantika pon.hahah my tears keluaq satu tadi.ahhaha anyhooo,today i berjaya buat non linear writing for only 150 words!yay me!:)*fireworks!:) hahaha ehem ehem.okay lagi lagi,apa eh haa malam ni ade talent show,so jap lagi pukul 3 nak rehearse depan mahsuri je tapi.hehehe kbai oh and wish me luck :)

Tuesday, January 25, 2011

gugu gaga

assalamualaikum.i just got back from keseda meeting.hahah and guess what?i sang!huh,alone!yang lain amek part nyanyi hampeh x datang.ceh.haih but it was great knowing that ade je yang semangat showbiz so x dela malu sangat :) hmm esok malam pula talent show hahaha k bai

mase lampau.

semangkuk maggie dan segelas air suam cukup untuk mengisi perut ini.sambil melihat bangunan klcc yang berdiri gah di tengah kuala lumpur.teringat dahulu daku berkata pada diri "x nak lah bli rumah pent house,tinggi sangat" namun kata kata hanya dusta.lama kelamaan ruang ini menjadi sebahagian dari hidup ku.rumah ku syurgaku.

*krik krik apsal an?hahah but the part when i'm eating maggie and a glss of water is so true!:) ahhh x kan la duduk pent house makan maggie je kan,nak la makan steak.apa cer?hmm just habis kelas,karang pukul 2 petang ade kelas lagi.tutorial law weh!sejam bersama sir zul :) then kelas bel.huh.hidup ini semakin ade makna disebalik apa yang berlaku.memang betul mesti ade rainbow after rain.tapi semakin hari semakin besar,semakin ramai yang hilang dari sisi aku.contohnya kawan kawan tadika,kawan kawan di mgs,sri petaling bukit jalil dan muadzam.semua da buat haluan sendiri.family aku,ayah da xde,nanti akak aku pula nak dinikahi orang.hmm memang sedih x dapat digambarkan.tetapi aku gembira on behalf je la kan.ehehe semoga bahagia la.ingat lagi dulu membesar bersama,main sama2,mandi swimming pool sama2 mandi dalam tandas pon sama2 empat empat pon.heheh walaupon akak akak aku garang,aku x rapat sangat ngna abang aku pon,tapi sayang tu mesti la ade kan.da kita je yang tinggal.dengan ibu.hmm nanti yang num due pula kawen tinggal la berdua ngan abang aku,nanti abang aku da kawen,aku pula sorng sorang dengan ibu.makin besar mesti makin matang tapi x mustahil pakcik pakcik yang late 80's pon masih ingat time kecik kecik main baling selipar,main lari lari,terjun tasik.ni kan aku yang baru 19 tahun.memang la kenangan macam baru semalam semua berlaku.heh

aku ingat lagi bila akak aku tu baru je dapt bf.aku jadi x suka sangat sangat sebab aku risau die sayang bf die lebih dari aku.aku takut die dihanyut cinta smpai aku pon dia lupakan nanti.tapi lama da biase.sebab da boleh pk itu la sebabnya orang bercinta untuk kawen n untuk sayang menyayangi.da besar da akak aku tu,kalau ayah ade,mesti ayah pon gembira tengok anak anak die sekarang.x dapat die tengok anak anak die membesar menjadi manusia yang berguna.aku ingat dulu time ayah masih hidup ayah pernah cakap "nanti kalau kakak da buka kedai bakery,ayah nak jadi cm apek tua duduk kat kerusi malas depan kedai" ni mase kakak aku minat nak buat kek dulu.huh lama da lah.tapi x tercapai cita2 tu.so aku doakan satu hari nanti ade la rezeki akak aku buka sebuah kedai kek.

insyaallah aku doakan family aku dimurahkan rezeki sentiase.kbai

fierce.

bosan la bila ade perasaan marah je.bosan tau x !huh da la asyik marah malas pula tu!cuba kau baik and rajin!kenapa x macam tu!please la go away negative vibe!aku benci kau!

maaf ter emo sebentar.well it's true.

Monday, January 24, 2011

crushes.


how does it feel like when you think you're in love?ade x cm bila jalan depan mamat tu buat relax tapi bila da lepas terus cm nak jerit!atau pon set gambar jadi desktop?krik krik.yes aku tau keduanya gak melampau.tapi aku rase perasaan aku ni cm sekadar suka je kot.x de la over sangat kan?so tell me,apa yang betul.yang desktop tu bukan aku-.- hmm ala xde benda la.kalau aku nak suka pon apa salahnya kan.bukan die tau.so suka senyap senyap la macam mencabar sikit.hahaha yang penting aku memang suka due orang skang ni.haha suka tengok je.and lagi satu untuk pengetahuan semua aku x pernah berade dalam dunia percintaan.so insyaallah my first boyfriend or my first and last husband sangat bertuah la kan hahahha -.- kbai

whatever comes in mind.

just got back from foodcourt.what a tiring day.kelas 2 je pon.oh oh and kelas ade tangkap gambr tadi :) best best :))) heheheh hope it turned out great :) well hmm tonight got kelas ganti with miss salmah and the journey begins.malam ni presentation bai!aku x hapal menda2 lagi tok diucapkan.aisemen.memang x boleh belah la kan.da la markah individu makanya semua kene cakap dengan confident ye rakan rakan.x boleh bace screen doh.spontan spontan spontan.ok ah penat kbai.

Sunday, January 23, 2011

ambitious.

alhamdulillah sudah kenyang *burp!* minx maaf :) hmm so apakah benda yang terbaru wahai rakan rakan bloggers? aku? well aku x de menda yang baru pon.namun aku ade this sudden crush pade seseorang yang hanya aku boleh kenalkan sebagai YT. :) hahah bukan la sudden crush i mean cm sekadar suka tengok la.he takes my breath away.hahahah hmm die comel doh.okay abaikan ketidak betulan saya.esok ade 2 kelas straight.library dengan law.test library lambat lagi namun keputusan law masih kita ternanti nanti.

aku x rase pon perlu bercinta time cm ni sbb masih muda.tetapi bila tengok orang couple like you have someone to talk with at the end of then day untuk cerita best ke x best hari kau.best la juga.macam hidup single ni all you can rely on are your friends kan.huh pastu aku takut kalau aku kawen lambat!cm ne?:( hahahaha x boleh belah.tapi yang penting target aku skang.
  • sambung degree law
  • graduate
  • llb insyaallah.
  • cari kerja.
haa itu je.yang penting skang ni ijazah law ye rakan rakan.it sahaja.hmm good luck to everyone.kbai

tragedi 23 january 2011.

oh and keputusan test saikologi memang x memuaskan.

you're mine.

today's entry is about best friends.do you guys have one?if you guys are confused,let me make it clear.best means "of the most excellent, effective, or desirable type or quality" on the other hand friend means "a person whom one knows and with whom one has a bond of mutualaffection, typically exclusive of sexual or family relations".so by now,you'll most probably imagine one image in your head and that will be your best friend.a bf is a person you tell secrets to,you cry to,and basically your twin.tapi kalau takat cam gelak gelak nak jaga hati tu bukan la best friend.a true best friend might have insulted each other.yup true gila.sbb da anggap cm adik bradik sampai jujur tu pon da kira kebal la walau dihina mana pon.ade paham?well as for me,i've known so many people in my life kan and semua pon jadi kawan baik.but yang paling lama sampai sekarang pon cm rapat lagi is with sheryn.yup i can consider her my best friend cause macam macam benda da kitorang buat sama2.gadoh?da lali.shopping?every weekend.melepak?x yah cite.kutuk mengutuk?lagi la.so pendek kate memang banyak da asam garam yang aku da lalui dengan die.haha hmm tasha pon sama juga tapi sekarang da jarang jumpe almaklumlah pelajar aussie :) well in calculation,aku da kawan ngan sheryn for about 7 years la.nak masuk tahun yang ketujuh.agak lama la kan.haa lagi sorang syuhada.tapi sekarang x rapat sangat sbb dari form 4 die pindah johor so yeah.kalau x kami berempat la kawan.tasha pernah marah aku?pernah.aku pernah marah sheryn?pernah.sheryn pernah marah aku?pernah.tasha marah sheryn?pernah kot.and sheryn marah tasha pernah.haa gi tu la rapatnya kitorang walau da gaduh semua tetap rapat juga akhirnya.paling ketara nya sbb meybe ade toleransi la kot.cam sheryn die cm matang,tasha pon.namun aku je yang masih kebudak budakan.x pe still learning.:) so akhir kate sheryn ngan tasha la my best friend :)

paling kita rapat time skola.tapi now that semua tempat pengajian pon da jauh masing masing.makanya tentulah ade rakan rakan baru.so new place new people but don't get me wrong.orang lama tetap di hati :) okay so dekat sini pula kami berenam memang rapat.farhana me miyah mun alyia and kinah.yup yup.tapi kalau nak diikutkan aku lebih lepak kat bilik miyah mun and farhana sekarang.alyia bz ngan bf die heheh kinah ngan muzik die.:) aku berempat ni pula kaki gossip.hahaha memang x kemana la kan.tapi i'm happy dapat kenal ngan dorang.alhamdulillah sepanjang aku hidup,semua orang yang aku kenal semuanya boleh masuk kepala tu.semua muat ah.x de pon yang size x muat.so x de la awkward nak expose diriku yang sebenar.oh and experiences between me sheryn and tasha banyak ajar aku untuk jadi lebih matang.thanx to them both :) i'm still trying to be a better person insyaallah.xde da prangai budak budak dulu.hhahah so yeah kenal ngan farahana semua ni memang best.insyaallah smpai s.alam nanti kitorang nak duduk satu rumah.amin :D band 5 semua.amin lagi :)

yang atas sekali kawan tika sekolah menengah,kedua kawan tika university dan akhir sekali yang bakal diceritakan is rakan baik dalam keluarga.haa yang ni lain sikit.sebab adik bradik.heheh so basically aku rapat dengan due kakak aku n my dearest kak atin.:) although they are older than i am but somehow i feel comfortable being with them and thank god they don't have any problem melepak with a little girl.little ke?:) start rapat dengan kak ten since i was in form 1 :) so itu la merapatkan ukhwah antara aku n my sisters.until now kak ten frequently come to my house just to lepak lepak.heh.it's fun being around her and my sisters sebab i've learnt many new things.banyak la knowledge yang i dapt due to being friends with them.

tiga tiga category ni banyak da ajar aku macam2.bnyk la yang aku gain bila kenal ngan dorang hehe kalau ngn tasha sheryn,dapat je jumpe kawan and orang baru,kalau ngan farhana pula kenal ngna orang2 handsome facebook serta rang2 politik and vip semua*dorang pakar about politician*-.- and kalau ngan kak ten and the gang i know la about fashion sikit :)

besides these stories been told by me.ade je orang orang yang aku sayang lagi disebalik tabir.kawan kawan aku dari kecil semua.sambil menaip sambil senyum bila ingat balik peristiwa dulu :) hmm semua berjaya la hendaknya.amin yarabal alamin :)

Saturday, January 22, 2011

the life.

malam ni aku harus menyiapkan kerja saikologi -.- bosan bosan bosan tapi x bosan mana lah.hmm okay la duduk sini alhamdulillah.and kalau ditakdirkan hidup aku jadi cm tu.aku x boleh nak buat apa tapi hanya melihat dari jauh.mata bersinaran gembira namun hati kehujanan kesedihan. :'(

haunted.

okay the first video ever of me singing.cuba la nak buat perfect as ever but x boleh juga.mase die cm cepat tapi suare lambat haa cm tu la.hasilnya memang agak kelakar tapi x kelakar mana.patutnya nyanyi lagu just the way you are yang die ajak ramai ramai tu kan,tapi x participate pon.nyanyi la aku sorang dalam bilik.nak post smpai ke facebook tu x de keyakinan lagi.heck x kan kot pst sna buat malu gua.kbai

gleek fan #1

the little kids *milo and fatin* are out playing futsal and that makes me alone in this room.update blog je la kerja aku-.- and maybe bace little something something la.i miss glee so much weh!kat sini line macam siput je lambat but but but!this 28th dengar budak dip pulang so all lines are ours.muahahahha hmm so i participated in the talent show.not me a lone of course but 4 others.masuk drama.haih.x tau la cm ne nnt.i really hope to join in singing but don't really have the voice for it and i don't play any instruments and so no lalala for me.kbai

buy buy buy.

i don't have anything to do and so that gave me the idea of giving you guys out there an idea of promoting something you wanna sell.hahahahah it could be in various ways or any various expressions or even the way you look eye to eye with the customer.haha again.-.- so the product i'm promoting today is drum roll please ..... my starbucks tumbler!*woot fireworks*.

  • muka tenang sambil memegang product.
  • muka seperti berade diawangan sambil memegang product untuk bagi tumpuan kepada pembeli :)
  • rambut kedepan supaya nampak lebih emo dan mungkin comunity emo akan berminat.
  • ini muka paling penting,manja dan playful gitu.maka remaja akn lebih tertarik hahah
  • okay ini muka yang x dapat di describe through words.hmm okay la passionate.hahah
  • ini pula muka ala-ala terkejut macam "haa apa?encik x pernah dengar product ini?" dan seterusnya mem promote kan ia :)
  • ini muka ala ala elegant untuk yang high class sikit.
  • haa yang ini pula muka bila da penat nak promote pastu x de orang nak beli makanya "x nak beli?ade aku kisah?"
  • bila orang da x nak beli,terus je campak tumbler tersebut dan "okay i'm done!i nak jadi model".*krik krik.
  • muka sakit kepala dibaling buah tomato dan benda benda yang keras.
sekian -.-

time.

i spent the last 4 hours making this.well not exact 4 hours lah.yeah yeah i know macam budak kecil punya hasil but okay la kan.thanks to tumblr la for the idea.kalau tidak memang blank.i was thinking about what to do for this library assignment cover then wallah!inilah die.lame -.- kbai.

Friday, January 21, 2011

feeling real good.

welcome to 22nd january people :) so yesterday which is on the 21st of january 2011 ,me kinah liya,mira,fanah and yana went to cs as well as vm.we had so many plans weh!right after going to penang,batu feringghi and all then to the carnival then off to tambun and sunway.but miya x nak so we had to cancel everyhting hahaha x pe pergi mana mana dengan dorang mmg best:) then we ate at the pizza hut and watched faster.it was okay yeap just okay :) then i had this sudden feeling of owning my own TUMBLR hahaha yup tumbler actually :) the only place to buy one is of course the one and only starbucks la kan so i bought this one :) it was not expencive at all like what i expected :) yep i chose this one.

comel kan kan kan ?:))
the pula bought this one brableberry,it tasted nice but slightly mcam rabena i'd say haha oaky la.the next visit nanti nak rase mango pula :))

to sum everything up,i had fun with the ladies.insyaallah semua dapat la blaja tempat sama amin :)))

Thursday, January 20, 2011

because i do :)

AL-FATIHAH.

aku doakan moga moga roh arwah ayah aku dan juga mas afzal ditempat kan dalam kalangan orang orang yang beriman insyaallah .

knowing you.

i like this,i got it from tumblr :) yeah i've been through this feeling like a lot alot.sometimes i don't know the reasons due to my sadness and i tend to just sit silent alone.then mula la orang tanya "kau kenapa put" and that is when the fake smile comes along.hmm now that i know i'm not the only one who's always like this makes me feel macam biase happy.it shows that lagi 22,200 orang yang mengahdapi benda yang sama and i don't have anything to be worried about :) i'm sure kalau beratus ribu orang menghadapi masalah ni,beratus ribu juga la yang ade penyelesaian. kbai.

Wednesday, January 19, 2011

like a g6.

hello people.how yall been?*krik krik.okay ni gambaq aku baru habis kelas.haih tengok la tudung tu.serabot gila.aku dari dulu la mencari care memakai tdung yang dapat menggoda kaum opposite -.- ahaha x de la.mcm kalau duduk kat "gazebo" je mesti perhatikan tdung tudng orang yang kemas lagi bergaya."weh!cm ne die pakai tudung tu?haa yang tu cm ne ?" aku da gila!!!namun setelah lama observation berlaku.tudung aku lilit punya lilit tang tu juga.hmm nak buat cm ne.bila nak tukar gaya "x yah ah put,x yah tukar.okay je " namun diejek oleh milo "payung payung!" cis. payung kau panggil aku ceh.hmm x pe la mil.nasib kau roomie aku.hahah "no offence " :) hmm k lah nak study law.kbai

Tuesday, January 18, 2011

psychology :)

alhamdulillah test psycho is ovah ! :) so this coming thursday test law pulek.me loike :) hehe eh u wanna know wht?after milo read yassin on my bed,semua nya da kembali seperti biase,tapi x tau la kot semamlm je ke.hari ni kita tunggu dan lihat :) hmm what else? oh and x sabaq nak balik tengok kakak tunang :) semoga bahagia dan berkekalan la ye akak kecik -.- hmm aku nak shopping samapi mati kbai.

you are not me.

tension is the king in head right now!like literally.i feel like banging my head against the wall and show em who's boss!my head is thinking about a lot of things and like it's a playground full of kids i might say.i've never been this stressed before.i fell like letting it all out but when i tried to cry,it didn't work.tears only gather around my eyes and is like afraid of coming out."come out my ferlings" said i to my tears and they responded no while flipping hair.*krik krik.hmm okay but the thing is my tears ni stubborn betoi nah!siap sekoq sekoq.-.-now i'm drinking hot milo with a slice of bread.a slice keww???IDTS!hahaha tomorrow paper saiko.tapi x tau napa cm x boleh focus bila bace.kerja yang diberi dlm kelas pula satu pon x jalan memeng nak kene tunjal ngn miss la kan.huh public speaking lagi.okay okay relax.pelajar memang slalu tension.relax ueen.okaay haa brape bnyk okay tah.

now saya selsema.lepas satu sakit sakit lain pula datang.ingat nak g jumpe doktor tapi...pastu pula,lately i've been having problems untuk tidur.i don't know why bila tutup je mata i feel cm ade orang geletek.seram x?then i tend to open my eyes then tutup balik rase balik.haih.tapi insyaallah mlm karang boleh tido kot,milo da bace kan yassin atas katil aku.kenapa aku x bace?sbb pergi annual grand meeting kelab keseda :)

haa ni nak cita!tadi aku p la perjumpaan tu,haa salah ke aku turut serta?aku kn nak jadi cm yuna.hahaha haa aku amek la bahagian nyanyian.then nyanyi la depan orang tadi.haih memng la aku malu,tapi aku bangga ngan diri aku sbb aku mengambil satu langkah ke hadapan.kalau x malu je.so alhamdulillah 1st time nyanyi depan orang.walaupon suare x seberapa.tetapi okay lah kan.ade la juga bunyi manusia nyanyi ho.hmmm.x pe la syabas azureen :)) so esok ade test insyaallah boleh buat.insyaallah.kbaik :)

Monday, January 17, 2011

what i ate.

good evening fellow readers or should i say it's already in the morning which is already the tomorrow of yesterday dated on the 17th january.i'm going too far -.- okay so today like every other weekends,i woke up at 13.40 :) hahah yup yup teruk kan?just bear with me,lagi pon i know i'm not the only one hehe okay so after waking up in the afternoon,mesti la lepas mandi rase kebuluq tau.then went to pengkalan iman to but somethin something,i bought some drinks a packet of maggi curry and some chips.eat la puas puas.oh and tadi i bought another packet of maggi and twisties and a green tea and iced peach tea :)) hahah i eat alot alot.yeap.


ni muka teruja aku makan twisties namun disuruh buat muka sedih oleh milo seperti gambar dibawah supaya ade perasaan kesal kerana makan makanan tidak sihat :)

tapi turned out to be muka terkejut -.-

ni pula muka menyeru anda memilih air iced peach tea kerana rasanya yang sungguh sedap serta memuaskan dan boleh hilang rase dahaga :)
haa and last but not least gambar gua makan maggie perisa ayam.hmm
saya x brape sarankan sebab x sedap sangat.
aku masih prefer curry and asam laksa.

haa itu lah dia.ni je la makanan yang aku rase boleh dimakan dalam tempoh diet men diet nie.*aiceh kbai.*tutup mata.megan fox megan fox megan fox.-.-

Sunday, January 16, 2011

beauty?not me.

yes i'm aware that i'm not beautiful :) i may not be as hot as megan fox but i'm pretty in my own way.i may not be as brilliant as albert einstein but i know math english and bahasa for my own sake.i may be boring but i have my own jokes and style.kau ada? xde senyap :) *ceh tetiba nak emo.ntah saje je terfikir sebab tadi i went through some pictures of random people kan,kate kate la ni "weh die ingat die cntk?" n "omg!tolonglah,very the!" haa smpai aku terdiam sejenak,"aku ni kate kate orang aku sempurna ke?" jawapan nya sememangnya tidak.semua orang x sempurna sebab semua orang x sama.semua ade kelebihan masing masing.i know i don't have the right to talk bad about anyone as me myself pon ade kekurangan.tetapi ni la manusia,kita semua diberi akal untuk berfikir,mulut untuk berkata dan pemikiran yang tidak terbatas.makanya bila diberi benda ni,kita pon fikir la mendalami smpai ke deep blue sea.simpang sana simpanag sini dan akhirnya benda semua berbalik pada kita.faham x apa yang cuba disampai kan,mesti x kan sebbb aku buat ayat ikut paham aku.so siapa yang berfikiran cm aku je la paham.mksdnya sikit,so sikit je la yang dpt dose pade hari ni :) hahaha kbai.

curiousity?

have you guys out there been wondering "kenapa letak link blog ilovebritishboys eh?da x cukup ke lelaki dalam malaysia ni?"well fyi,

  • memang lelaki da cukup,mana2 pun.
  • da x cukup lagi nak queer x queer nya :)

hahaha gila evil kan.tapi it's a fact.okay the reason i letak ilovebritishboys is because before i created this new blog of mine,i have this sudden crush on british boys.well i can't recall why but maybe it's their accent,gosh it's so hot!haha oh the other reason is mcm tetiba rase nak pergi london tau,jadi windu pula.ajak my mum semua pergi but "ibu x berani la,lagi pun nanti ibu teringat kat ayah" hmm,kenapa teringat kat ayah?sebab beliau la yang selalu bawa kitorang ke merata tempat termasuklah london.tempat fav aku.makanya aku jadi cam craving ke london.amek craving tau.jgn main main.yeap cm every night i'll berangan jauh thinking of how my life would be bila da pindah london nnt.siap servey houses for sale tau.haa begitu la betapa nak pergi nya.bila x dapat jadi berharap,tetapi setelah harapan tu terlalu lama diharapkan,jadi cm kurang ckit lani.

cm sheryn ade ajak pergi bali sama sama and aussie untuk jumpe minah salleh tasha tu hehe tapi die nk pergi time winter sbb time tu baru la berguna winter jacket.hahah then tu maybe dlm buln 5 kot.pastu fidi whom i met dari program exchange student back in 2007 ajak pergi london,cam atrip with friends only memang aku nak turut serta la kan.pastu my dearest kak aten lak ajak g europe :) ni memang la bakal best kot pergi ngn adik bradik semua knn :)) haa begitu lah.namun aku hanya boleh berharap lagi untuk peri ke sana.insyaallah akan jadi.

so back to the main topic yeah that's why la i letak nama link cam tu.sbb i'm a fan of london :) my older blog ade juga which is ueenahmads.blogspot.com tu but da deactivate da.because blog yang tu banyak sangat hari yang aku emo.asyik sedih je pastu cm gaduh gaduh la semua.so in order to push those black memories away,i took the initiative to delete that blog.supaya sejatah hitam won't come and haunt me no more insyaallah :) it is 2011 kan.kih kih kih.

so fingers crossed everyone.kbai.oh and kalau la apa yang anda ingini x dapat,then work harder to achieve it.let's do it together :) bai again

tumblr.

i went through tumblr and found this.

these are lists of zodiac based on the birthdays given by J.K ROWLING :)

Fred and George (April 1) , Professor Sprout (May 15), Draco Malfoy (June 5), Dobby the Free Elf (June 28), Harry Potter (July 31), Hermione Granger (September 19), Professor Flitwick (October 17), Molly Weasley (October 30), Bill Weasley (November 29), Professor Snape (January 9), Lilly Potter (January 30), Ron Weasley (March 1)

ARIES (March 21st - April 20th): Light: corageous, enthusiastic, pioneering, brilliant, adventurous, dinamic, straight-forward. Dark side: selfish, tactless, egocentric, impatient, cruel.

TAURUS (April 21st - May 21st): Light: practical, tenacious, rooted, sensual, persistent, patient, loyal, lover of beauty and nature. Dark side: stubborn, inflexible, materialistic, enraged, possesive, slow.

GEMINI (May 22nd - June 23rd): Light: smart, curious, childlike, versatile, witty, entertaining, charming. Dark side: restless, nervious, duplicituous, inconsistent, changeable, immature.

CANCER (June 22nd - July 23rd): Light: Tenacious, patiente, sensitive, emphatic, intuitive, loving, compassionate. Dark side: moody, self-absorbed, bossy, manipulative, nostalgic, hypersentimental.

LEO (July 22nd - August 23rd): Light: Confident, proud, vivacious, generous, theatrical, affectionate. Dark side: egocentric, snobb, stubborn, egoistical.

VIRGO (August 24th - September 23rd): Light: organized, clever, responsible, polite, caring, loyal. Dark side: critical, cold, insecure, obsessive.

LIBRA (September 24th - October 23rd): diplomatic, intelligent, charming, sophisticated, sociable, clear thinking. Dark side: people-pleasing, indecisive, conformist, co-dependent.

SCORPIO (October 24th - November 22nd): Light: determinated, intense, ambitious, passionate, powerfull.Dark side: secretive, jealous, hypersenstive, manipulative, cynic, obsessive.

SAGITARIUS (November 22nd - December 22nd): Light: optimistic, curious, freedom lover, sporty, philosophical, lucky. Dark side: tactless, superficial, restless, careless, promiscuous.

CAPRICORN (December 22nd - January 20th): Light: Ambitious, disciplined, persevering, resourceful, creative, prudent, realistic. Dark side: materialistic, pessimistic, melancholic, cold, shy.

AQUARIUS (January 20th - februrary 19th): Light: original, independent, progressive, compassionate, pioneering, exccentric. Dark side: dogmatic, stubborn, arrogant, isolated, detached.

PISCES (February 20th - March 20th): Light: compassionate, creative, mystical, sensitive, romantic, dreamy.Dark side: escapist, lazy, self-indulgent, impressionable


so that makes me 5 days different from draco melfoy.hahaha aduh.why not HARRY???!!!

emosi emotions.

emosi menguasai minda kita kan?tiba2 ckp pasal emosi eh pukul 5.oo pg -.- okay okay i know it sounds cheezy but here me out.what i meant about emotions conquer our mind is when hypothetically you're sad because your boyfriend of 5 years broke up with you then you cry cry and cry like a wind.*krik krik. serious face -.- .okay then you like start cursing the world,to your friend for introducing him to you and to yourself for loving him.then mula lah menimbulkan spekulasi mengatakan "did he left me because i'm ugly?" or "is it because i didn't paid enough attention to him" or "am i too fat maybe ?" then you start collecting all the memories together pastu mula la depress sana sini.then you'll be like "this is the worst day of my entire life!" or "everyone hates me!no one appreciates me!".tapi bila kawan semua pujuk pujuk the you'll feel happy pastu "this is the best day of my life!" or "this memory will stay fresh in my mind!" or "i love you guys so much!group hug!" then kalau gf's salah faham ckit mula lah "that bitch!i thought we were friends!" or "i swear the biggest mistake in my whole life is being friends with you!".now you see the similarities?you see what's my point here?okay the point is like what i said,emosi menguasai diri kita.cm kalau sedih kita da x ingat time happy,time happy kita x ingat time kita sedih and time gaduh pula semua memories konon "sorority row" habis hilang.but did you all realized that,kita marah time tu je,lps habis je situasi situasi diatas,kita kembali kepada bentuk asal,nak minx maaf tp semalam kau da kutuk kutuk tumbuk tumbuk and hina hina,sapa yang nak maafkan kau?so maksudnya disini,perasaan dan emosi tu kita kene kawal la,jangan biar die jauh menyimpang dan jangan over sangat.sekali perahu terlepas x boleh patah balik*cm ne tah peribahasa tu aku lupa -.- sorry.nanti la cek mula,tp korang g ah cek,x kan nak tunggu update akan datang aku berserta jawapan nya,g cari sendiri jangan malas.nak harapkan aku mmg x ah,buku peribahasa da letak mana tah T_T.okay back to the point la kan,jangan kita marah smpai x ingt dunia.everyone has feelings tapi kemarahan dorang boleh je dorang kawal,jadi kenapa perlu kita selfish sgt x pk pasl orang?kata 1 malaysia.persefahaman tu penting.kbai

hot or cold?

"sangap doh kau x de!" haha a little bit of what nabilla huda said in BOHSIA.:) sometimes it's fun watching the same movie over and over again when you're with your friends or family yang terdekat.but anyhooo,i'm listening to taylor swift's speak now :) i tetiba pula suka mendengar lagu die -.- so what i ate today was.

  1. some chips.
  2. mee maggi curry.
  3. keropok ikan.
  4. roti gardenia.*betul ke aku eja?*
  5. oh and keropok ikan dlm roti.

haa begitu lapar aku.-.- mkn skang x menentu.xpe!aku tetap nak body mcm

  • megan fox.
  • taylor swift
  • selena gomez.
  • blake lively.

haaa tu die nak yang hot je.dan dan bila kurus nak rambut warna merah.-.- biar lah!impian aku ni jangan nak halang!*flips hair.but not the red hair part*krik krik.but how when the only thing i could think of is

SO PLEASE HELP ME!!!hahaha
habis mampouih haa dugaan dunia.

tp x pe insyaallah boleh aku atasi :) so have a nice day people. i wish you all the happiness in the world.haa talking about the phrase yang telah diwarnakan tu,those are the exact words i used to wish untuk birthday orang.ala at least i wish kan?dari orang tu x wish langsung.hahah jahat gila.oh kepada yang baru nak berjinak jinak membaca blog saya.YES!aku mmg dreary!kbai

Saturday, January 15, 2011

infedility.

the awkward moment when you thought you were alone in the toilet and farted like it's nobody's business then suddenly you heard footsteps heading out of the toilet -.- yeah it happened to me a couple of times now,like gosh can't an innocent person have a time alone??!!hahaha no lah whenever i wanna go to the toilet,at first x de orang then lega lah,tetiba haa tu dio penuh satu tandas. T_____T :)) pastu cm tunggu orang semua keluar baru aku keluar takut dorang kenal siapa.miahahah duh x senonoh betui put put.YEAP!THAT'S ME! :D

okay i'm actually trying to think about something else rather than thinking about you,but your attitude drives me crazy!!!stop with the shit and just show yourself!and loose the mask will yah.stop PRETENDING,acting and creating your own fairytale or should i say THE WORLD ACCORDING TO YOU.bottom line please stop :)

okay i'm out of ideas.i need to stop thinking about unimportant things and start thinking about building a castle.*krik krik kbai

masih waras.

as you can see,i'm so stressed out *ceh padahal pose pegang buku pastu letak balik* for this coming test -.- currently i'm reading social psychology x buka lagi intro to law ngn library.haih tolonglah kembalikan kerajinan ku!rajin rajin datang la balik.

mmg tension gila la kan.x paham apa apa.
ni under tajuk close relationship ye rakan rakan,saya memilih untuk membaca ini kerana ini tajuk yang paling mudah untuk difahami.
sekarang sedang bace tentang marriage. :)

ni muka "aku nak kawen malas blaja! " :))
kbai

my way.

having problems to make your locker as neat as possible?don't have room to fit all your clothes?heheh so today's post is some tips for you people out there yang ade problem seperti di atas.kita semua ade masalah seperti berikut sebab semua cam x biase duduk asrama kan?kepada yang pernah merasai duduk asrama mesti da boleh figure out penyelesaian nya.me myself pon ade juga masalah ni walaupon stayed in asrama for almost 2 years -.- but i managed to figure it out.mase part one,tuhan sahaja yang tau macm mana bnyk nye baju yang aku bawa haa tp x semua pon pakai.makanya untuk part two ni,aku hanya bawa menda yang aku akn guna sahaja,yang tidak digunakan sila tinggalkan di rumah ye.teddy teddy pon tinggal,x perlu bawa pon.-.- okay

  1. bawa baju dlm kuantiti yang sedikit sahaja*yang nak dipakai*
  2. asingkan baju duduk bilik,baju pergi kelas,baju yang dressdress ni dan juga inner tu.
  3. baju seperti cardigan,jacket dan sewaktu dengan nya gantung jgn lipat.
  4. baju kurung bawa at least 4 pun cukup,maximum 5 je.semua pun hendaklah disangkut dengan kemas.
  5. seluar harian,barang barang dalaman -.- sila letakkan nya kedlam drawer yang tersedia.
  6. makanan yang dibawa dari rumah,letakkan nya di bahagian atas.
  7. barang barang make up lagi elok kalau ade "bag make-up" lg organized.
  8. tempat cangkuk tu harus ada bagi setiap individu supaya senang nak gantung kad matrix serta tudung yang nak digunakan lagi.
  9. akhirnya kene lah rajin mengemas locker.mungkin setiap hujung minggu?sebabnya mesti ade mase korang terbgn lmbt then cm nk cept terus locker jadi x kemas balik.haa kene ade mase tiap hujung minggu tok update locker.

ini dia contoh locker aku,memang serabut sedikit namun korang cubalah buat care korang untuk tampakkn kekemasan tu.
siap ade sawang haa.aisemen.

haa lebih kurang cm nie,tapi ni care aku.so korang cuba lah.yang baju belang hitam putih tu ngn baju pink kalau nmpk dibelakangnya adelah 2 baju tidur wajib ku,so tukar tukar la pakainya.jgn lupa basuh pula!tp bahagian tu nmpk serabut sedikit.jap lg la trim. okay pointnya seperti biase aku mmg bosan sampai x de keje update tentang locker. -.- roomies aku setudy weh!aku bila lagi??kbai.

part one :')

super massive.

everyone has the feeling of turning back time and that makes me too.if possible,i wanna go back to the time where the only thing i knew was friendship,games and playgrounds.the moment when my mind wasn't distracted by cute guys,when my eyes only see happiness instead of shoes and bags and of course to the time when my family member consist of a total of 6.i miss those days.but life must go on,yeap i had moved on pon,it's been what?like 6 years?yeah i am actually strong rupanya :) i managed to go through life with a hell lot of burden behind me.and same goes to the world.now that i realized that i'm not the only one who thinks i'm alone.yes,there are like 3k more who faces the same damn thing.whatever it is,i thank god for giving me a cherry on top of this cupacake i'm living in.*haaa napa gelak?sbb aku besaq kau gelak la aku banding dunia ngn cupcake?* i had gone through some sad and laughter and happy and loneliness.everything is equal.ALLAH itu maha adil.makanya adil lah yang kita dapat insyaallah.semua pon dapat benda yang sama,there is always rainbow after a heavy rain.so yeah cheer up,enjoy life,thank god and make your life the way you wanted it to be .kbai

me want!

this is next on my list!damn stright it's cute!ahaha a laptop cover from paul frank.then i want

  • a new handbag.*y so susah mau cari.
  • a marc by marc jacob watch*lambat lagi la kan namun akn pasti kn dpt dlm mase trdekt :)
  • shoes.
  • flats.
  • shirt.
  • jeans.
  • uh drooling for cotton on and pull and bear.
take me home please.tired of studying already.hahaha bongok betoi.haih,bosan!kbai

Friday, January 14, 2011

harsh.

i'm just so curious.why are there people acting like they're right when they're wrong?dah salah x nak mengaku pula tu.lagi nak tunding jari kat orang.but u know what,just let it be.kita x rugi pon.maybe it'll make their fantasy life looks better kot.-.- huh!

*takes deep breath.inhale exhale.* okay i am so very hungry right now!can't wait to go home.i'm tired of dramas.the more i hear silly stories,the more i feel like running a 1000 ft away.and that's not a good thing cause i'll die from running too fast and so far.shish.so please stop if u still wanna see me breathing.haha :))

kbai.

you suck!

hello good afternoon to all.i haven't had my breakfast well most probably because i woke up in the afternoon.-.-. bari nak buat perubahan da bgn lmbt.hahah so next week will be packed with tests and i x bace pape pon lagi.cool?x aku mmg cool,tp x study tu yg x cool.*krik krik.bila ckp krik krik teringat la kat kak ten busuk ni.sape kak ten?haa yang sebelah kanan aku la.tp disebelah kiri korg.:) tu la die kak ten.jap lg nak basuh baju,mls gila weh,baju dr 2 mggu lps haa aku x basuh lagi.kah kah kah.haa talking about kah kah kah kn,dulu ade mcm2 care ketawa cthnya:
  • ekekekekek.
  • gagaggaga
  • kikikikikiki
  • hehehehe
  • hahahahhaha
  • hihiihihii
  • kah kah kah
  • hak hak hak
  • ohok ohok ohok.
  • muahahaha
  • miahahaha

haa bnyk kn?semuanya cuba nk tunjuk care ketawa yang berbeza -.- okay baru habis basuh baju.mendaki tangga seperti mendaki gunung everest.namun gembira dengan diri kerna satu task dah berjaya :)))) lapaq la member.aku nk nasi putih ngn ayam goreng ngn kuah n smbal blacan tempoyak!!!i wanna go home*nemo style.bajet comel . kbai

lapaq.

what do you do if you're sad?do you tell people or do you just lock yourself in your room,turn on the radio and cry like there's no tomorrow?as for me,i'm the 2nd option.i don't tell people about my problems and tend to keep it until it hurts.i do wanna share it but i don't know how when and why should i do so.cause to me,once you've told your problem,the listener only listens to your problem but can they do anything for a change?i dont think so.well maybe it's just me,but if you guys out there are totally the opposite,then i think you guys should talk to someone to maybe make it a little less burden.if i were you i'do the same.maybe it's just a matter of finding someone suitable to tell it to.all i know for sure is,i'll tell everything to that someone one day.FULLSTOP!

aku nk mkn nasi,ayam goreng,soup ayam ngn kentang, n sambal belacan tempoyak!!!!!!

Thursday, January 13, 2011

pictures of me pictures of you.




motif letak gambar gambar nie?sbb my blog kind of dull kan so saje la nak letak,kot ade la sbb nak datang,suka ke benci ke menympah or sayang.*krik krik. x au da nak ckp pe.ish aku ni mmg betul xde motif ade blog.tp sebenarnya blog ni untuk kta cerita whatever pon psl diri kita kan jadi pape aku cerita pon suka aku la.haa sebok kbai.

forest gump

good evening.tomorrow's weekend,x tau ha nak wat pa.i miss bubba gump la,nnt balik ingt nak makan sana.hmm milo skang ni dalam proses nak perubahan lat meja die yang da rupa meja.hahahah NO OFFENCE *miss marina's style.hmm what to do lah?jap g nak tengok cerita hantu pa x tau.hmm i love francisco lachowski.

you me at the club


a little something for the faithful viewers.
haahhhah

p/s:
kak ten tabahkan diri :)

sushi sucks!

hello earthlings :) how have you been?hehe it's been awhile since i've updated my tumblr.rindu pula.maybe after this lah. so today hanya ade 1 kelas sahaja,it would've been three but all lecturers ade meeting after two so yeah.otw pulang ke bilik tadi berjaya persuade moon untuk pergi coorporate grooming juga :))) then mase nak berjln ke hadapan sedikit ade akk ni promote pula untuk masuk club KESEDA.apakah club keseda u ask?i have no idea -.- but all i know is ia adalah sort of like kelab kebudayaan lah,active juga kelab ni sebab ade bnyk menang pertandingan wakil sini sana.cool kan,so saje la tulis nama,i signed up for singing lah kan.like that abang said,"dari ddk dlm bilik x de activity baik masuk " so x salah pon kalau join benda yang kita suka kan.ade sijil kabonya.ngeh ngeh ngeh besides boleh la nak boost my confident sikit hoo.malu smpai bila isn't it.hmm what else? my roomies semua tdo,petang kang nak main futsal kunun.hahahha dari aku x buat apa.-.-

okay things i'd like to do in the future and by future i don't mean when i've worked and own 5 children NO!i mean maybe tomorrow next week or even later.

  • bungee-jumping
  • canoeing
  • the most extreme roller coaster.
  • buy a new bicycle.
  • shopping as usual.
  • get my license
  • buy a car.
  • new phone.
  • new hairstyle.
  • flying fox.
  • rock climbing
  • sunway lagoon!
  • and maybe service my poor laptop,named apple. :)
so these are the list i'd really badly want to do!kbai

fierce.

yay me!i finally remembered cutting my finger nails and i'm done!sangat rimas ohh.hmm yeap am not asleep yet,cause i can't -.- bukn la can't but i refuse to somehow hmm the line here is so so very weak.it's hard to get the perfect leisure time to online.hahaha weh i wanna shop lah!i want to shopping lagi! i'm seriously bored lahh.

eh have you guys ever felt unappreciated?have you ever cared for someone that is so oblivious that they never saw you there?well with what i've gone through lah kan,people tend to judge the negative side of us rather than remembering the good times we've spent with them.why eh?true right?kalau x then maybe it's just me,well never mind.


Wednesday, January 12, 2011

hey how you've been?

my post for today is partially about liars.well i know every single person in this planet lies.if you don't than you're just so very nicee but i doubt that,paling kurang pon tipu kate "mak nak pergi kedai," padahal g cc.haa cm tu lah,mesti ade punya lah tipu,atau lebih baik tidak "berkata jujur." hahah hmm yes at least you lied untuk tidak dimarahi kan?but jangan sampai susahkan orang.there are people lie to make them feel better,ade tipu untuk tidak rase sedih,ade tipu untuk x nak diganggu,ade tipu sbb x nak disisihkan.for today i nak tekan kan pade orang yang suka tipu kerana takut disisihkan.How far can you go on with lies?don't you have a sense of sympathy pade yang bersimpati pade awak?i mean kalau sikit x pe ni smpai gila gila punya exaggerate smpai x masuk akal lah.hey i don't mind lah kalau kau nak tipu skali pon,but make it a little logic lah.jangan semua smpai x masuk akal langsung.it's like at first i was like "oh!,wow!,damn terel!" and huha and all,but it turns out to be a fallacy?and obvious kot!you tend to manipulate what you said and you forgot your previous lies.hari ni cite lain esok cite lain ye?huh,okay i memang suka listen to what people nak ckp tau,like their ambition,how ambitious they are and their future semua,but lies,exaggerating,and all related to it DON'T FIND ME!i mean y don't you just tell the real thing it's not like you'll die tragically in france.*krik krik.maybe if you'd tell us,we can help you and that maybe situation kita sama then boleh la kita relate to each other and that we know we're not alone.i care about you,i do.you are my friend,at least if you tell me about yourself,i'd know that i'm not friends with a stranger.it's like i don't know you at all cause everything about you is a lie,if it's true skali pon i don't know if i can believe you.but what freaks me out more is when you were caught lying,but you still want to lie to cover up your lie.faham x?semua da tau weh,x bgtau pon orang boleh prasan tau.it's so not cool not knowing the real you.-.- just try lah to change,it's 2011 alodey.

whatever it is me and fanah alredy signed for jazmine zaidan'z session :) yeap!sdikit je yang pergi tp x pe,lagi easier nak communicate dengan die :) so yeah itu je lah and about the talent show i so wanna try but i'm so shy.k bai.

potong kuku nah!

do i love shopping?DAMN straight i do!am i a shopaholic?this is the one question that i keep on asking myself.am i a shopaholic?the meaning of shopaholic itself is "a compulsive shopper" meaning that shopping is compulsory to one individual.well i can say that shopping is an activity i do to make me feel better and happy.does that count as a compulsory shopper?well i dont think so,yay me!i'm shopaholic free! hahah well i'd say shopping is my best hobby ever!hambek hobby.hobby pula membawa maksud "an activity done regularly in one's leisure time for pleasure" haa boleh la shopping ni di senaraikan dalam list hobby aku.hmm i can go for a week weh to shop at one place.yes it took me a week to shop at one place.ish2 -.- tu pon x cukup lagi.i just love bying things to please myself.weh teruk lah aku ni.hmm masalah ni haruslah saya kurangkan ye.insyaallah.

so today i met ciya and actually talked to her.haha sebelum nie cm hesitate sebab takut salah orang oh and it turns out that nana is here too.hehe nnt boleh laa lepak epak insyaallah.aha!rumors spreads so fast kan,and the latest one is maybe just maybe this semester break will be like for 6 months tops!i don't know why.well basically we'll end this semester on the 19th march maybe or 20 something and cuti smpai bulan 9 kot.x tau la napa lama sangat tp dorang kate nak diselaraskan dengan pelajar overseas.kalau lah betul kan,i'm still thinking what to do at home,mereka mereka ajak i kerja kat genting but x tau la lagi kan,cuti ni pon x confirm lagi.so kalau cuti these are the list on what to do in the holidays :)

  • finish my license.
  • re-take that exam -.-
  • shop shop shop!
  • off to bali with tasha and sheryn.
  • off to london with fidi maybe.
  • off to europe with kak teah.*kalau kak ten pon cuti yer.*
  • work out!
  • study hard!
  • stay out of trouble.
hahhah x boleh belah punya list mcm ddk upper east side habis*flips hair.haha ala ni semua rancangan SAHAJA.tuhan yang tentukan perjalanan hidup kita kan,so yup rancang je la then.for fun je pon.haa about the rumor,so meaning aku habis deg diumur 20 la,gila lambat kan?haih.whatever it is,i'll try lah my best to get apa yang aku nak and i promise you,i'll work fucking hard to stay consistent.and and there's a side effect due to my work out last night.badan sengal sengal weh -.- hmm bila nari teringat kat the girls mase kat worldstage.hahaha adoi.kelakar okay!hmm sweet memories to be remembered forever!kbai.

Tuesday, January 11, 2011

you me at 6.

remember when i told you i was going to sleep on the previous post?yeah i didn't,cause i just realized that i don't often put pictures on my blog which makes it slightly boring.-.- so maybe just maybe from now on i'll upload more photos for u guys to t least cm berminat lah nak bace blog ni kan:) so this is a picture of me when someone said "haa comel ueen ikat rambut" tuu dio!terus snap tau!tp yang luar sana nak kutuk kutuk lah..hahaha*emo je aku.ala bukn slalu aku ikat rambut pon,kira bersyukur la bila aku ikat tu,sbb semua da serabot tgk aku punya rambut yang gerbang dan terserlah kekeringan serta x buat treatment melembutkan -.- ye la ye la nnt kalau aku rajin aku buat la der,x yah risaunye lah.

so back to point,i'll put up more pictures soon,KALAU RAJIN :) aku lapar.kbai

differences.

the look in my face?shows how much i need you!*oiceh x tahan,ahaha x la,saje jew upload,currently baring and all bored.i need to go to bed,toodles,oh wait!before i totally forgot,so pre-law is having this talent show,i wanna participate just for fun,but hesitation keeps telling me not to,so should i or should i not go?that is the qu-es-ti-yon!kalau masuk comfirm aku nak muntah sbb cuak semua kan,kalau x masuk steady je,tp cm bosan la x mencuba.apa salahnya?tp aku cepat kecewa kalau kalah,haa amek,tp biase la mesti ade yg menang and kalah kan,ueen!try to be positive.chillax!not winning won't kill yah! :) tetapi yang pasti i x tau nak masuk ke x,kalau x masuk pon apa salahnya bukan orang semua harap kan aku pon,org kenal aku pon x.kah kah kah!jogja terima kasih baju.kbai

Monday, January 10, 2011

awesomeness offered.

yo!:) waddup homies?got cocaine?*apa hal lahh.okay,i fell better better and better! :) we went to the gym todayyy!yo cool huh?heheh finally!dapat juga pijak kaki ke dlm gym gym gym! so it was me,fanah,mun,mimi zikah and the other girl,i can't recall your name but you too love :) we tried all the things inside that place woot woot! i cycled for 10 minutes then another cycle then ran on that thingy and did sit ups and angkat berat and jumped on the ball and finally we dance through the night.hahaha pasang cd lagu2 yang tersedia ade di dlm tu then melompat lompat! heheh mimi and mun danced verryyy good!i really wish to have a body like them,it's okay i'm working on it!it's just a matter of time!:) i'm happy for so many reasons! hahaha thank you thank you thank you! :)

google it.

just got back from a few lectures. :) today's subject is all about law that and law this.i'm starting to get the hand out off this.i tend to actually,hmm what's the word?oh yeah LIKE this subject.i azureen rais likes law?hahah yeah it's fun actually,well skang time asasi senior pon kate just a quarter dari apa yang bakal kita blaja time degree nanti :) but i don't mind,being a student memang la susah kan,itu lah yang saya slalu terapkan dlm diri kalau rase tension -.- well,although it did not turned out well like i said it would be,but alhamdulillah i have my second chance and this time i'm gonna rock hard man!no more berangan rangan okay,it's time to be serious,only i know what happened that day i don't what to repeat it again,call me stupid for all i care,i know what and where i did wrong at least.whatever it is i'll do my best insyaallah till then bubby loves :)

2010 - 2011

i almost forgot to update about the time keluar ngan mun and sam lah,well actually memang da lupa tp bila bace update yang lepas baru teringat:) okay so basically yeap we went out.where?pavilion la weh,muka aku memang sinonim la ngan tempat tu smpai aku rase pekerja disana mesti ckp "budak ni memang x de kerja ke asyik dtg sini je" hmm kak memang saya x bekerja,maka tiade lah kerja yang harus dilakukan selain shopping,kau kerja je lah sebok nak gossip customer buat pe dok?hahaha *jahat-.-* okay so it was fun:) i bought a long shirt and a purse from pull and bear and a t shirt and a cheetah printed cardigan at zara.dua ja :) memang gumbira,pastu dorang ejek aku zara skang x tau napa-.- mase kecik dulu pakai zara cm relax je kn.haa mmg zara xde bj budak kecik tp aku form 3 beli situ,haa bygkn lah betapa besarnya badan aku-.-.hahah budak budak busuk pergi tusyen.haih it's hard for some people -.- ye la nk mencari identity payah weh.it's not that i have one now okay la kira stabil la skang.tp kn i don't know lah what's the big deal pon,aku manusia biase je macam yang lain cuma yang lain tu punyai luck yang lebih dari aku,but i'm okay with the way i'm living now.I AM A SHOPAHOLIC.x caya ask my family sheryn and tasha.-.- well that's not the point but okay la mmg itu pon point die,aku shopping lagi mase keluar ngan sam n mun-.- habis bnyk gak duit.haih gila x jimat.then kitorang jln back and forth dari bb ke pavi dr pavi ke zara then ke pavi and last ke ferenheit.walau pon penat tp gembira.

then keluar ngan teah n ina pula friday,which is a day before new year.we went to bangsar,bought myself another cardigan at zara also.haih apa nak jadi,then ade beli satu baju juga untuk kak ten for her birthday,then paid the thing together with mine.after that went to pavi sbb akak ade sana then sambut new year sane.like my post before mmg crowded gilew gilew.

so starting from 23rd(jumaat),smpai rumah 24th(sabtu) ddk rumah,25th (ahad)keluar pavi ngan ibu and ina*shopping!*:) 26th(monday),went to ioi for dinner and watched gulliver's travels.27th(tuesday) went out with sheryn.28th(wednesday)stayed home.29th(thursday) went out with sam n mun.30th(friday) went to bangsar with ina and teah/met kaka at pavi.31st(saturday) me kakak ina n teah new year then balik.heheh 1st(sunday) went back to merbok.:) most lovely 1 last week of 2010, before entering 2011 :)

things typed here,stays here darls :)

Sunday, January 9, 2011

stone.

do what you like with pleasure.don't let those devil whisper bad things just to change your mind. oppurtunity comes once in a life time as you live just once.don't let surroundings let you down,you are better off your way.as for me,yes i do feel down as well,tapi to think again la kan,i've wasted for like 10 minutes of my life thinking "dorng ni gelak kat aku ke"? instead of thinking about things to buy.ntah pape kan,don't break down and cry with what people has got to say,they have no idea what have you gone through in life,so what you wanna do,is up to you,who are they to judge?model model 1st class pon muka bukan cantik,but they were chosen for the weirdness they own as well as the personality.so,from now on,i'd like to push away all the negative influence around me as i can do better than being a bad person.i'd like to just live my life as i wish and pursuit my dreams while there is still time.i'll do whatever it takes to make me feel better again.i don't have to fake to have your attention,i don't have to act nor do i have to try so hard to let you notice me,i'll just do what i do best and that is being me myself and no other but me.i'm tired of feeling left out,tired of pretending to be nice when there's no one looking,the world is becoming a selfish place,so don't bother about others.they do good to you,you do good too,they do bad?they deserve a kick in the ass!

hahahaha but usually,perempuan ni jealous dengan kaum sendiri so,disebabkan ini makanya,all you have to do is just be you.people who dislike you are the ones who secretly desperately wants to be you,they're jealous cause they aren't you.i don't live to please okay,lantak la kalau kau laki x suka aku.ade aku kesah?kalau kau pompuan kau benci aku?tp knp kn?tp x pe la ikut la kalau x suka aku .-. just that i'm not the person yang suka nak gaduh gaduh.kalau aku x punyai wajah yang boleh buat kau puas,jangan lah tengok aku,senang.kalau aku tidak punyai personanlity yang bagus jangan dekati aku atau lebih bagus tegur lah kan.kalau perangai aku keterlaluan hentikan.i can learn from my mistakes,i take critiscm professionally and i'm up to anything that can make me a better person.correct me if i'm wrong,teach me if i'm stupid,ignore me if you don't like me and pity me if i'm out of your league :)

we literally went to kuala lumpur :)

yup it's true folks.it happened on the 5th of january 2011.it wasn't planned somehow.a very last minute action kih kih kih :) it all started after we finished the last class of the week which is on thursday,so went to the food court and loiter for awhile.had some drinks and like what else GOSSIP!hahah then we were planning to go to kuala lumpur for a long time oledy meaning i bring my friends home lah just to go shopping with them.then we were thinking of going there next week then out of no where "haa apa kate kita pergi esok je?"said farhana enthusiastically.and we were like hmm okayyyy..then she was like seriously guys and all.pastu kita pon berfikir la semua last last aku pon bersuara "x kn nak gerak esok then nak shopping bila?nak naik bus mlm nie?" i thought it did not made any sence but somehow my friends agreed then u know what happens next.-.- we went straight to our room to get ready then went straight to the bus station.gosh gila x?but then all thse guys were all around us asking where to go kak and all.cause mira here told them that we didnt have any tickets.*tip untuk membeli tiket*-never tell those guys you dont have tickets,they are going to serbu you like mad!just tell them that you have and they'll back off- tetapi malangnya kata2 itu telah pon terbang dibawa angin maka kami pon diserbu lah,smpai abang tu bengang ngn 1 of my friends,ala tp dorang pon x ptt kot memakse kan,anywho,last last kami minx tolong budak laki kelas then kami pon memilih TRANSNASIONAL sbb itu yang biase dinaiki.then bali lah ticket pergi dan balik senang.all together was rm 540 something can't recall.heh but it was fun alright.the bus gerak pukul 23 mlm then we waiting for like 4 hours at the bus station.hhehehe then da pukul 23 kami pon naik bus dan bertolak ke kuala lumpur.

smpai dalam pukul 03.40 pagi ke kuala lumpur.the stopped at bukit jalil.da lps ngna penjual tiket datang pula pemamndu teksi nak penumpang.gua ckp gua tinggal kat bukit jalil x nak bai! katanya dekat sangat.sbb dorg nak hantar yang jauh je.then ade la pak cik ni "bleh la dik pakcik hantar,1 teksi RM 15 !!!" gila x????sapa nak naik!aku biase naik dari bukit jalil tu pergi rumah aku rm 3 tops!ni SATU TEKSI RM 15 kitorang all together 7.then DUA TEKSI WILL COST US RM 30! what is that man!huh agak agak la.then sbb x de lagi yang best.kami pon jalan kaki dari bukit jalil .nasib jalan lengang je heh pagi pagi jln jauh mmg sihat :)))) alhamdulillah smpai la ke rumah.siap siap semua tempa tdo.then tdo la.

pukul 10 semua bangn dan bersiap.we went to pavilion la seperti biase.heaven bagi aku.hehhe so nak la mereka pon merase heaven juga.jyeah!:) then masuk la semua kedai.yang miyah kinah and kira nak ke sg wang then i showed them the way dorg pon g sendiri.me fanah and mun mmg suka pavi so kami pon round round la lagi.i even bagi dorg rase crepes and they fell in love with it immediately! :)) hahha siap craving for more weh.hahaha tp lupa nak bagi dorg mkn hot and rolls -.- xpe lain kali:)) it was so fun!then we went eating at the loaf for dinner.fanah ordered this asparagus and brokoli soup which turned out to be a yucky di yuck yuck punya taste,hahah she didnt finished it.i told her to order yang lain but die x nk.nak suruh die order yang beef brisket tu tp x tau nape die x nak,bila da blik baru la menyesal :)) hahah me and mun had our best dinner yet.hahah then we meet up with the gals at lot 10.then off to low yat sbb mun nak beli broadband.after that jln kaki ke station hang tuah untuk pulang ke rumah:)) my mum was in kuantan,dpt jumpe kejp je hari jumaat tu.hmm but it's okay then blik semua penat dan tdo.

then saturday pula bangun pagi semua swimming.hahahah fun fun fun!bus pukul 4 kn.heheh but before that,there was something weird happened yesterday.on the friday,me mun fanah and kinah saje la lepk kat parking lot bawah tu then tgh sembang sembang suddenly kinah was like shocked and said "weh apa tu?die nk bunuh diri ke put?" then i pon tengok la,yeah,there was this girl*x nmpk muka* was like just looking down and her hair was covering her face.that girl looks so weird.she did hat twice.looking down at the parking lot without angkat kepala.gila freaky habis.then after the girl masuk then ade guy pula keluar jenguk kat balcony tu,he looked straight at us twice juga!i looked depan then terus lari lintang pukang balik rumah aku,semua masuk berdebar debar lari ha,amek nak lagi lepak mlm mlm.the next day after habis mandi,kira wanted to see the house,i thought they were from the 2nd floor.but it turned out,they were my neighbors sbb tinggal 1 floor ngan aku.haa gila cuak kn,i ran pon sbb thought he was niggah takut la,but i think they're indians la,i bet they x sengaja pon nk takutkn but seriously menakutkn -.-

then pukul 4 tadi catched the bus pastu skang alhamdulillah da smpai dengan selamat ke bilik F4-01-03 yang tercinta -.- heheh esok kelas pukul 4 kot sbb kelas pagi lecture involve in accident so x tau lah,i think xde lah.hmm okay to sum everything up,the best weekend yet :)))

kbai

Tuesday, January 4, 2011

i do for you one.

alhamdulillah i feel much better now,although i still don't have the appetite to eat anything but i have the mood la berbanding yesterday,yup went to the toilet just now.again-.- x pe la harap2 esok sembuh sepenuhnya.so what up people?having fun in 2011?ceh padahal baru 4 hari.gah gah..hmm nasib la raya cina cuti weh!boleh la tengok akak aku tunang.jeng jeng. i have cramps all over my body one,what to do?okay okay,afterwards pukul 2 ade kelas ngan sir zul yew :) takut gak masuk kelas die,die suka panggil nama pastu tanya soalan.pttnya after bel 260 ade kelas miss salmah but unfortuntely,she'll be away for awhile.she was involved in a car accident doh.gila sedih kan?hopping that she'll be okay la.*ayat karangan.haa weh,i bought some cd's tau mmase cuti semggu tu,but forgot to bring them here -.- kalau x boleh tengok the tourist,black swan,the last exorcism lah and many more loh.muwah muwah lagiew.

it's a beautiful night,we're looking for something dumb to do.hey baby!i think i wanna marry you.:)

busang.
sangat sangat.nak tdo bye.

Monday, January 3, 2011

help mua!

seriously,i'm not comfortable at all!went to the toilet a few times now.i don't like being sick.don't get to be happy,i'm moody all day weh!fingers crossed,i really hope that tomorrow,i'll be the energetic me.can't stand this.huh.i wanna go home right now so bad. -.-

pain.

it's 4,30 on the 3rd january of 2011.yesterday up until now,i got fever weh,so pain la my body.i woke up every 2 hours,susah gila nak tido and so,internet it is!i feel so weak,and the temperature in me is like 40 or something.i don't wanna go to the health unit cause i just don't dig medicines.facebook pon x ramai yag online,cuma mengharapkan tumblr je lah.i'm sick boleh lagi type?yeah but u really should see how i do so.and you're gonna be like "lahai kesiannya,kau pergi baring atas katil skang!" okay,tu kalau kejam la kan,tp rasenya ade due pilihan je la kot,sama ade kejan atau cm pura2 simpati dalam hati kutuk atau pon cm x amek peduli langsung.haih!ok ok,aku x boleh tdo nak but cm ne,nak pakse ke ama?haih,smpai sini je mesti demam.ayoo,ponat ah gini.haa long pause gitu time aku post benda nie sbb penat.gah gah gah.adoi.

titew enciew lew bilew catit cana cini,racew cm nak telepown mamaw titew suwuh amek pulang,rindiew anat anat ayin tetat tetat.hmm nenok la titew niew,bawing ajew atas lantaiw(lantai) windu pulark kart boypren titew.tayum diew cangat cangat,tyunk lorh.racew nawk terbawng pigi canew kat diew elok iyew puwas puwas.buad buad atit kat diew mecti iyew agew itew elowk elowk.

hish kalau aku jumpa la budak yang type gini siap lah!*tetibe emmow.k bai

Sunday, January 2, 2011

you are NOT invited.

im safe! :D safe la sampai kedah ni ho -.- so,here i am sittin on the chair and eating twisties while typing.what to do?i'm so lazy to study lahhh.hmm i'm happy la sampai ke kedah dengan selamatnya.alhamdulillah,oh and da 2011 da kn?cept betul lah,apa la yg akn berlaku through out this year.tp walau apa pun,i'll face it with bravery!heheh ye lah kan x kn nak jadi loser je?i sometimes nak jadi on top jugek!

ya allah,kat atas nie is the lamest intro ever!frankly,i'm damn bored weh!aku tauda 2011 tapi aku bosan juga!!! bosan selamanya.haih apa nak jadi ngan aku nie.aiyoo,da la cd lupa nak bawak!great ueen,just great!hmm.wahai minuman green tea,tolonglah ubah diri ku!*minum,then the world turns colourful pastu aku diawang awangan* chaits,reality nya,masih duduk menghadap laptop.green tea x bagi impact pon.-.- hmm mesti best kalau ade orang cipta minuman untuk boost confident,jadi rajin,x bosan.pergh!cepat la cipta!i'll be you 1st customer who ever you all are :D okay,masih x de yang bertindak,x pe lah,kalau jodoh aku bukan dengan law,makanya aku akn ciptalah minuman tersebut.nama minuman tu kalau jadi,hmmm I'M YOURS.ade ke orang nak beli?*okay diluar sana jangan nak kutuk sangat dengan idea nama aku,aku masih fragile,nak mencari identiti susah tau!*tetibe je.ok moving on,yang penting KALAU AKU RAJIN lah kan,aku buat la,tp aku rase ramai je yang da fikirkan idea nie,aku je baru nak pk.meaning sebelum ni aku sebenarnya x bosan,baru skang je aku tau erti bosan,tu yang nak cipta .-.- okay aku semakin ridonculous.kbai.